Fascinerende werelden van de microscoop en -opnamen (1)

2 oktober 2023

Onder de titel “Faszination Mikroskopie” verscheen het eerste deel met de subtitel “Gondbeginselen, technieken, methoden en toepassingen”. Het geheel bestaat uit drie op elkaar aansluitende studieboeken voor verschillende typen onderwijs, voor studenten, docenten en voor individueel- en groepsonderwijs en voor professionals in alle vakgebieden waarin de microscoop een toepassing heeft.

Fascinerende werelden van de microscoop en -opnamen (1)

Faszination Mikroskopie

De delen 2 en 3 geven de lezers en gebruikers vooral informatie en voorbeelden over een diversiteit aan toepassingen in de wetenschap, onderzoek, gezondheidszorg, techniek en in het middelbaar, hoger- en universitaironderwijs. De auteurs van dit vanuit de praktijk geschreven studie- en referentieboek zijn erin geslaagd een zeer interessant beeld te geven over de techniek en mogelijkheden van de microscoop, alsmede beelden over de microwerelden, die zichtbaar worden met behulp eenvoudige en professionele microscopen.

Lezers die nog geen eigen microscoop bezitter zullen zich zeker laten inspireren om snel een eerste simpele of zelfs een professionele microscoop aan te kopen en te gaan gebruiken om de wereld van het zeer kleine zelf te ontdekken. De leerstof in het boek is verdeeld in acht thematische hoofdstukken, die natuurlijk met elkaar één geheel vormen, maar wel apart besproken moeten worden om alle functies en mogelijkheden te verklaren.

Fascinerende werelden van de microscoop en -opnamen (1) - 2 Fascinerende werelden van de microscoop en -opnamen (1) - 3 Fascinerende werelden van de microscoop en -opnamen (1) - 4
Postzegelverzamelaars blijven voortdurend op de hoogte van toepassingen van de microscoop.

Er zijn basisinleidingen voor de beginners en speciale beschrijvingen met praktische tips voor gevorderde gebruikers. De stijl van de behandeling van de respectievelijke eenvoudige en gecompliceerde onderwerpen komt helder en begrijpelijk over, maar toch technisch en wetenschappelijk van benadering om een leerboek van hoge waarde voor het onderwijs te realiseren.(Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-8718-5556-6, “Faszination Mikroskopie”, Werner Nachtigall, Jörg Piper en Frank Fox, Dustri-Verlag Dr. Karl Feistle, 2020, 190 pagina’s, € 39,50.


Gerelateerde artikelen