Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (13)

17 november 2023

De Duitse onderzoeker en natuurkundige Albert Einstein (1879-1955) staat in de top drie van de grootste geleerden aller tijden. Met zijn meest beroemdste vondst, E = mc², is hij tevens de meest geciteerde natuurwetenschapper geworden. Hoe deze vergelijking de fysica veranderde is in het boek “Albert Einstein” op een spannende en een uiterst boeiende wijze beschreven.

Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (13)

Met zijn vondst, E = mc², is hij de meest geciteerde natuurwetenschapper.

Deze wetenschappelijke biografie over het leven, het werk en zijn persoonlijke inzet voor de wetenschap gaat in op alle feiten, gebeurtenissen, vreugde en verdriet en de vele uitvindingen, verhandelingen en over de strijd die Einstein heeft moeten voeren met zijn collega wetenschappers.

Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (13) - 2 Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (13) - 3 Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (13) - 4

Op jonge leeftijd vestigt Einstein zich in Zwitserland en publiceert al in 1905 zijn artikelen over de lichtkwanta, Brownse beweging, de speciale relativiteit en over de traagheid van energie. De auteur van dit voortreffelijk gedetailleerde studie- en leesboek over Einstein bespreekt helder de stand van zaken van de natuurkunde aan het einde van de 19e eeuw. Einstein heeft veel geleerd van de wetenschappers uit die enerverende periode uit de fysica. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen