Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (14)

18 november 2023

Hij wist als geen ander de belangrijkste natuurkundige problemen te benoemen en te beschrijven. Samen met Paul Ehrenfest bracht hij een bezoek aan Pieter Zeeman in diens laboratorium. Op het gebied van tijd, ruimte en snelheid publiceerde Albert Einstein een reeks artikelen, die ook aandacht trokken van collega wetenschappers.

Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (14)

Einstein heeft een bijzondere erfenis nagelaten.

Zijn huwelijk begint licht te wankelen en Einstein krijgt een moeilijke tijd in zijn privéleven. De lezer ervaart dat Einstein als mens een forse verandering ondergaat. Hij wordt de ideale onderzoeker! In 1921 ontving hij de Nobelprijs voor de Natuurkunde. Politieke ontwikkelingen in Duitsland dwingt hem tot emigratie naar de Amerikaanse stad Princeton en vervolgen zijn onderzoeken.

Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (14) - 2 Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (14) - 3 Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (14) - 4

Ook deze periode van zijn werk en leven is door de auteur op zeer interessante wijze beschreven en in beeld gebracht. Einstein heeft een bijzondere erfenis nagelaten. De auteur schrijft daar zeer boeiend over.
“Einstein - Kwanta en relativiteit: revolutie in de natuurkunde”, Silvio Bergia, Veen Magazines, 2005, 147 pagina’s, ISBN 978-90-7698-803-0. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen