Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (15)

18 november 2023

Einstein was naast een buitengewone geleerde tevens een gedreven pacifist. Zijn leven stond voornamelijk in het teken van onderzoek en wetenschap. Maar ook zijn streven naar vrede en vooruitgang van de maatschappij stond centraal en kreeg veel aandacht in zijn lezingen en publicaties.

Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (15)

Einstein was naast een buitengewone geleerde tevens een gedreven pacifist.

Juist onderwerpen als de wereldvrede, politiek en maatschappij in relatie tot het leven van Albert Einstein zijn interessant en zijn op een boeiende wijze besproken in het boek “Einstein - Peace Now!”. De samenstellers van dit informatieve boek hebben gebruik kunnen maken van vele eerder verschenen teksten van vele vooraanstaande personen.

Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (15) - 2 Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (15) - 3 Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (15) - 4

Velen daarvan hebben eveneens een erkenning of een onderscheiding voor hun voorzetten, ideeën en werkzaamheden gekregen door onder andere een toekenning van de Nobelprijs en een wereldwijde erkenning of een andere vorm van benoeming en aandacht. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen