Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (4)

27 februari 2021

Ook het spel met trappen in onmogelijke constructies en een begoochelend perspectief is intrigerend om te zien, te ervaren en te doorgronden. Voor verzamelaars die nog meer willen weten over het leven en werk van Escher zijn er verschillende boeken, brochures en catalogi beschikbaar. Educatieve uitgaven geven ook veel extra informatie over de kunst van Escher.

Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (4)

Maurits Cornelis Escher op postzegels

Ter oriëntatie geven wij de creatieve verzamelaars een beeld van een aantal verrassende publicaties voor verdere studie en inspiratie om zelf ook eens een vlakverdeling te bedenken. Maurits Cornelis Escher bracht kunst, illusies en wiskunde bijeen. Met meer dan 100 interessante werken van de Nederlandse graficus Maurits C. Escher (1898-1972) presenteerde het museum Scottish National Gallery of Modern Art in Edinburgh in 2015 een belangrijk deel aan kunstwerken uit het geweldige oeuvre van deze zeer gewaardeerde en wereldbekende kunstenaar in de tentoonstelling “The Amazing World of M.C. Escher”.

Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (4) - 2 Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (4) - 3 Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (4) - 4
Met onmogelijke figuren en geometrische vlakverdelingen.

Door het kiezen voor de opzet van een thematische postzegelcollectie onder de titel “M.C. Escher” wordt de verzamelaar al direct nieuwsgierig gemaakt voor alle verschenen zegels en blokken waarop Escher en/of zijn werk te zien zijn. Met de rubriek “Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher” geven wij alle verzamelaars een aanzet om ook zelf aan de slag te gaan en de speurtocht te starten. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen