Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (15)

8 januari 2024

Meerdere afbeeldingen in het boek geven voorbeelden van een bijverschijnsel in de wereld van waarneming, namelijk dat van de visuele en optische illusies. Een merkwaardig optisch fenomeen waarmee filmmakers aantrekkelijke scène kunnen maken, die toeschouwers zullen verbazen en op het verkeerde zetten. Door meerdere filmscènes uit eenzelfde film laat de auteur zien hoe de regisseur speelt met licht en kleur en de posities van de acteurs binnen de afmetingen van scènes. Uit “Eyes Wide Shut” zijn meerdere scènes besproken.

Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (15)

Een studieboek voor komende filmregisseurs.

De auteur geeft duidelijk aan dat het geheel van dit boek kan dienen als een uitgebreide “gereedschapskist” waaruit die informatie kan worden gehaald, die juist voor het realiseren van een bepaalde scène of filmische vormgeving benodigd is. Om het zoekwerk te vergemakkelijken is het boek voorzien van een uitgebreide lijst met trefwoorden, bevat een literatuuroverzicht en aanbevelingen voor het lezen van boeken over Zien en Waarnemen.

Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (15) - 2 Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (15) - 3 Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (15) - 4

Lezers met persoonlijke of professionele interesse voor de magische wereld van optische illusies vinden in dit boek eveneens alles om een nagenoeg compleet op te bouwen beeld te realiseren over de inhoud en betekenis van dit fenomeen uit onze dagelijkse waarnemingen. Dit fascinerende studieboek is aan te bevelen voor gebruik door docenten en studenten in de media-, audio- en videotechnologie, grafisch-, communicatie- en mediaontwerp, mediasystemen, televisiejournalistiek, algemene journalistiek, evenals voor media-ontwerpers, geluidstechnici, regisseurs, cameramensen en journalisten.

Op www. plus.hanser-fachbuch.de vindt de lezer aanvullende digitale inhoud voor deze titel in de vorm van een extra hoofdstuk over visuele waarnemingsprocessen. In elk boek is daarvoor een code afgedrukt.
ISBN 978-3-446-44296-2, “Motion Picture Design”, Hans-Jörg Kapp, Carl Hanser Verlag, 2021, 580 pagina’s. Een inspiratiebron voor postzegelcollecties. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen