Fotografische herinnering door Linda McCartney

28 februari 2020

De Amerikaanse Linda Eastman (1941-1998) begon in het midden van de 60-er jaren van de 20e eeuw met fotograferen en kwam meteen terecht in de omgeving van rock en pop. Een uitnodiging om deel te nemen aan een promotieparty van de Rolling Stones op het SS Sea Panther op de Hudson Rivier was een succesvol begin van haar carrière als pers- en portretfotograaf.

Fotografische herinnering door Linda McCartney

Ludwig Galerie Schloss Oberhausen

Het werden fotografische ontmoetingen met Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Jackson Browne, The Who en vele andere beroemd geworden artiesten. Al snel kwam zij tevens in contact met de Beatles en daarmee met haar latere man Paul. Zij maakte het ontstaan van de beroemde LP Abbey Road van dichtbij en intens mee. In de foto-expositie “Linda McCartney - The Sixties and more” is haar geweldige oeuvre aan foto’s van muzieksterren uit de late 1960-er jaren tot ver in de 20e eeuw te bewonderen.

Foto’s van de reeds genoemde sterren en van Nico en Brian Jones, The Doors, Aretha Franklin, Bob Dylan in een ontspannen en natuurlijke sfeer en vanzelfsprekend foto’s van de Beatles, zijn te zien in meerdere ruimten van de prachtige ambiance van ‘t Slot Oberhausen. Ook haar straatfotografie en en Polaroids geven een mooie kijk op haar kwaliteiten als fotograaf tot en met 3 mei. Er is een compacte catalogus beschikbaar.

Fotografische herinnering door Linda McCartney - 2

ISBN 978-3-932236-42-6, “Linda McCartney”, Christine Vogt, Ludwig Galerie Schloss Oberhausen, 2019, 18 pagina’s, € 5.

Ludwig Galerie Schloss Oberhausen, Konrad-Adenauer-Allee 46, D-46042 Oberhausen, www.ludwiggalerie.de.


Gerelateerde artikelen