Franziska Holstein kiest de werken voor haar expositie (1)

7 juli 2023

Als een onderdeel van de tentoonstelling “Friendship Request Nº 2” in het Von der Heydt-Museum in Wuppertal selecteerde de jonge kunstenares Franziska Holstein uit de omvangrijke kunstcollecties van het museum een groot aantal werken, die een relatie hebben tot haar kunststijl. Bij de selectie op basis van de criteria scherp, concreet en tweedimensionaal, werd zij begeleid door curator Beate Eickhoff, waarbij belangrijke werken uit de museumcollectie werden gekozen en die tevens zichtbaar zijn voor de museumbezoekers.

Franziska Holstein kiest de werken voor haar expositie (1)

Franziska Holstein. Freundschaftsanfrage Nº 2

Drie door Holstein ingerichte zalen, waarin zij haar meest recente werk toont, gaan nu de dialoog aan met drie door het museumteam samengestelde zalen. De uniek samengestelde kunstexpositie blijft te bezichtigen tot en met 24 september 2023. Om het geheel extra aantrekkelijk te maken voor de bezoekers om na thuiskomst ook nog te kunnen genieten van de prachtige kunstcombinaties, is een compacte catalogus samengesteld.

De catalogus bevat essays, toelichtingen en beschrijvingen van alle geselecteerde werken, een weergave van een gesprek met Franziska Holstein, een korte biografie, een selectie uit de lijsten van exposities met alleen werken van de kunstenares en met groepsexposities en bevat natuurlijk afbeeldingen van de geselecteerde werken. “Vorm en kleur duiden niets anders aan dan wat ze zelf zijn”. (Wordt vervolgd).

Franziska Holstein kiest de werken voor haar expositie (1) - 2
Franziska Holstein, z.t., 2023.

ISBN 978-3-89202-111-7, “Franziska Holstein. Freundschaftsanfrage Nº 2”, Roland Mönig, Von der Heydt-Museum Wuppertal, 2023, 48 pagina’s, € 10.

Von der Heydt-Museum, Turmhof 8, D-42103 Wuppertal, www.von-der-heydt-museum.de.


Gerelateerde artikelen