Gödel - Escher - Bach als een kunstzinnige inspiratiebron

28 juni 2023

Op basis van de inhoud en strekking van de publicatie “Gödel, Escher, Bach” van de Amerikaanse wetenschapper Douglas Hofstadter is in het Museum voor Hedendaagse Kunst in Den Haag een expositie ingericht onder de gelijke titel. Daarin tonen de initiatiefnemers aan de hand van kunstwerken de rol van zelfreflectie in de kunst (kunst is kunst, omdat het kunst is), maar ook de toepassing, onze notie van kunst alsook zelfreflectie tijdens het kijkproces.

Gödel - Escher - Bach als een kunstzinnige inspiratiebron

Nu t/m 8 oktober 2023 in Museum voor Hedendaagse Kunst Den Haag

Een tekening van Ernst Mach is afgebeeld op de affiche van de expositie. Een groot aantal kunstwerken en -installaties van bekende kunstenaars en psychologen tonen een relatie tot de zelfreflectie en er is een illustratie van Escher te zien. De expositie blijft tot en met 8 oktober 2023 en maak ook kennis met het gebouw van de voormalige ambassade van de VS.

Gödel - Escher - Bach als een kunstzinnige inspiratiebron - 2 Gödel - Escher - Bach als een kunstzinnige inspiratiebron - 3 Gödel - Escher - Bach als een kunstzinnige inspiratiebron - 4
Ernst Mach, zelfportret bekeken door het linker oog; voor het eerst gepubliceerd in het studieboek: “Beiträge zur Analyse der Empfindungen”, 1886.


Gerelateerde artikelen