Frisse blik op werk Jean Tinguely

10 februari 2013

Het Museum Tinguely bestaat inmiddels 16 jaar en bracht in die tijd meer dan 50 tentoonstellingen met experimentele en moderne kunst. Met de grootse expositie Tinguely@Tinguely zet de leiding van het museum het werk van Jean Tinguely ook voor de nieuwe generatie in het zonnetje.

Frisse blik op werk Jean Tinguely

Museum Tinguely Basel: Die Sammlung

Een unieke gelegenheid om een dik boek met het oeuvre van “hun Jeannot” weer in het middelpunt te zetten. Tinguely is ook vandaag nog steeds een belangrijke inspirator voor de internationale kunstwereld en de herontdekking van de zestiger jaren van de vorige eeuw. Zijn experimentele constructies en kunstinstallaties krijgen voldoende ruimte op een oppervlakte van meer dan 3000 m² tot en met 30 september 2013 en door extra aandacht in de stevige oeuvrecatalogus.

Zijn populaire constructies en sculpturen met of zonder bewegende delen of geluiden staan ruim opgesteld en zijn op boeiende wijze beschreven en afgebeeld in het zeer mooie kunstboek en leerboek voor docenten en studenten in het kunstonderwijs. Aan het tot stand komen van zijn kunstwerken liggen schetsen en constructietekeningen ten grondslag.

In de catalogus staan vele ontwerpen, tekeningen en schetsen afgebeeld. Ook zijn biografie van ruim 150 pagina’s laat zijn kennis, creatieve uitingen, familiebanden, vrienden, werkplaatsen, realisaties en zijn bijdragen aan eventen en openingen zien. Een boek om absoluut te willen bezitten.

ISBN 9783868283396, “Museum Tinguely Basel - Die Sammlung”, Andres Pardey, Kehrer Verlag, 2012, 551 pagina’s

Museum Tinguely, Paul Sacher-Anlage 1, CH-4002 Basel, www.tinguely.ch


Gerelateerde artikelen