Gedetailleerde vraagbaak voor alle oogheelkundigen

21 juli 2014

Het concept van het studie- en referentie-boek “Augenheilkunde” bestaat al 16 jaar en met succes voor de auteur en uitgever. Inmiddels is een 5e uitgebreidere druk en met een geheel moderne opmaak verschenen.

Gedetailleerde vraagbaak voor alle oogheelkundigen

Augenheilkunde

Alle moderne en meestal digitale onderzoek- en diagnosemethoden en aanvullende innovatieve hulpmiddelen worden in alle denkbare praktijksituaties uitgebreid beschreven in dit geweldige studieboek.

Een optimale en vooral betrouwbare diagnose in de oogheelkunde voorafgaand aan medische handelingen vraagt om perfecte materialen, instrumenten en medisch opgeleid personeel. Het boek van oogheelkundige dr. Gerhard K. Lang biedt direct bruikbare praktische informatie over alle bekende oogaantastingen, -afwijkingen en -ziektes. Studenten, docenten en iedereen met een functie in de oogheelkunde vinden anatomische en fysiologische beginselen over alle specifieke onderdelen van ons oog. Ook alle feiten en handelingen bij het oogheelkundig onderzoek zijn gedetailleerd behandeld en ruim voorzien van illustraties. De auteur plaats regelmatig in een gekleurd kadertje waardevolle medische tips. Het kwalitatief hoogwaardige studieboek bevat aan het eind meerdere tabellen met overzichten van medicijnen, bijbehorende indicaties en bijwerkingen. Het boek sluit af met een verklarende woordenlijst, trefwoordenregister en een plaat met de opbouw van het oog.

ISBN 978-3-13-102835-8, “Augenheilkunde”, Gerhard K. Lang, George Thieme Verlag, 2014, 5e druk, 439 pagina’s.


Gerelateerde artikelen