Handboek digitale kleuren met historie kleurencirkels

14 november 2014

Voor het gebruik van kleuren op digitale beeldapparatuur, in ontwerpprogramma’s, bij digitale foto-, film- en videocamera’s en in digitale drukprocessen verscheen het zeer kleurrijke en de uiterst informatieve brochure Desktop Color Handbook 09/10. Dit educatieve en instructieve handboek kwam in 2002 voor de eerste maal op de markt als een handboek voor ontwerpers, die dagelijks werken met kleur. De firma EIZO nam het initiatief en werkt met een groot aantal bedrijven samen om het toepassen van kleur te verklaren en te stimu- leren.

Handboek digitale kleuren met historie kleurencirkels

Desktop Color Handbook 09/10

Ook de moderne digitale apparatuur is gedetailleerd besproken en het werken met kleurstandaarden en software is ruim in beeld gebracht in theorie en praktijk. Maar ook is er informatie over drukinkten en printinkten, instructies over het gebruik van kleurmanagementsystemen, werken met Adobe software en informaties over de meest moderne printers, monitoren en kleurmeetapparatuur. Elke uitgave geeft ook een bijzonder overzicht uit de wereld van kleur en kleurgebruik. Gaf de vorige uitgave een gedetailleerd beeld over het fenomeen van de regenbogen, zo geeft de nieuwste uitgave alles over kleurencirkels.

Handboek digitale kleuren met historie kleurencirkels - 2
Sir Isaac Newton (1642-1726).

Het overzicht start met het ontstaan van kleurencirkels en geeft de ontwikkeling in historisch perspectief en eindigt met een uitklapbaar overzicht van alle cirkels. Exemplaren van dit leerzame en keurig verzorgde boek zijn verkrijgbaar bij de redactie van de nieuwsbrief Optische Fenomenen.


Gerelateerde artikelen