Hersenkrakers voor plezier en educatie

13 mei 2017

Het spelen met wiskundige puzzels en andere hersenkrakers is een aangename verslaving geworden voor liefhebbers van zinsbegoochelingen, wiskundige vraagstukken en optische verschijnselen. Wiskunde beoefenen als tijdverdrijf is razend populair geworden. Geïnspireerd door de Amerikaanse wiskundige Martin Gardner publiceerde Scientific American in elke uitgave een wiskundig probleem.

Hersenkrakers voor plezier en educatie

Noch mehr Brain Games

Tijdens vele exposities over wiskunde in theorie en praktijk zijn bezoekers altijd zeer enthousiast en kopen de beschikbare boekjes om ook thuis de puzzels aan te pakken en op te lossen. De populaire jaarlijkse evenementen “Gathering for Gardner” dragen zeker bij tot verspreiden van enthousiasme om puzzels te maken, te publiceren en met plezier op te lossen. De auteur en samensteller van het vrolijk uitgevoerde puzzelboek werkt al jaren met internationaal erkende wiskundigen en puzzelmakers samen en heeft ook nu weer kans gezien een voortreffelijk boek te maken met een overtreffende schat aan uitdagende en actieve vraagstukken.

In het boek zijn de puzzels en raadsels in groepen verdeeld. Tussen de raadsels zijn verklarende teksten over de onderwerpen geplaatst. Het gebruik van kleur valt op en maakt het geheel extra waardevol voor gebruikers thuis, in de klas of educatieve bijeenkomsten. Alle puzzels, raadsels en opdrachten zijn duidelijk beschreven en zijn voorzien van een codering voor de moeilijkheidsgraad. De oplossingen zijn achterin het boek uitvoerig besproken.

ISBN 978 3 8331 4024 2, “Noch mehr Brain Games”, Ivan Moscovich, h.f. ullmann - Tandem Verlag, 2007, 215 pagina’s.


Gerelateerde artikelen