Het Audioversum laat onze zintuigen testen en verbazen

28 mei 2018

In de nieuwste uitgave van het periodiek van het Science Center Audioversum in Innsbruck geeft de redactie een beeld van het functioneren van het zintuig ruiken in een uitgebreide en educatieve expositie. Deze tijdelijke expositie blijft tot en met 10 februari 2019 te beleven. In het periodiek 01.18 is tevens aandacht voor de te starten expositie “Superbrein” vanaf mei 2018.

Het Audioversum laat onze zintuigen testen en verbazen

Science Center Audioversum

In meerdere artikelen krijgen lezers een uitgebreid bericht over de activiteiten van ons reukorgaan, als één van onze vijf zintuigen. Op een kleurrijke afbeelding met een doorsnede van ons brein zijn gebieden aangegeven, die actief zijn bij het ruiken. Ook het gebruik van reuk in commerciële aanprijzingen is behandeld in een interessant informatief artikel.

Het Audioversum laat onze zintuigen testen en verbazen - 2 Het Audioversum laat onze zintuigen testen en verbazen - 3 Het Audioversum laat onze zintuigen testen en verbazen - 4

Achter het ontwikkelen van reuk en het gebruik van lekkere luchtjes heeft zich een omvangrijke industrie ontwikkeld. In 2018 viert het Audioversum haar 5-jarig bestaan. Rondom het zintuig horen is het museum ingericht en organiseert daarnaast regelmatig thematische exposities. In 2016 stond het thema Optische illusies op het programma. In 2017 kreeg Kleur extra aandacht.

Science Center Audioversum, Wilhelm-Greil-Straße 23, A-6020 Innsbruck, www.audioversum.at.