Het Houtblad presenteert 3D in jubileumnummer

27 juli 2016

Het 20-jarig jubileum van Het Houtblad was voor de redactie aanleiding om iets speciaals te presenteren aan de lezers en adverteerders. De redactie koos voor het in ruime mate illustreren van de artikelen met fascinerende driedimensionale foto’s in de anaglyfentechniek. De bijgesloten rood/cyaan 3D-bril maakt het mogelijk te genieten van deze veel gebruikte techniek en de resultaten in driedimensies.

Het Houtblad presenteert 3D in jubileumnummer

Het Houtblad 20 jaar

De 3D-foto’s met het thema Hout zijn gemaakt door het bedrijf De Wijs 3D Vianen in de vrije ruimte en bij een productiebedrijf in de fabriek voor deuren en ramen. Ook 3D- foto’s van succesvolle renovatieprojecten geven de kijkers extra visuele informatie. Door architecten en ontwerpers wordt 3D software steeds vaker gebruikt om ideeën uit te werken en om aan opdrachtgevers ter beoordeling te presenteren.

Naast de voorzijde van dit speciale nummer bevat Het Houtblad van december 2008 foto’s in 3D bij meerdere artikelen over onder andere de tijdelijke bebouwing van een in hout gebouwde school, het vervaardigen van houten deuren en ramen, constructies op kampeerterreinen van Staatsbosbeheer en 3D beelden van Hardy’s kappersboot in Tilburg. De extra gemaakte 3D foto’s zijn te bewonderen op de website van het tijdschrift (www.houtblad.nl).

Het fraaie initiatief voor het kiezen van 3D plaatjes als illustratiemateriaal bij artikelen wordt door lezers gewaardeerd, geeft het blad een extra meerwaarde en zal veel langer dan gebruikelijk op de leestafel of bureau beschikbaar blijven om in te kijken. Ook maakt deze speciale uitgave altijd deel uit van verzamelingen van 3D publicaties.


Gerelateerde artikelen