People presenteert 3D foto's

1 augustus 2016

Het Amerikaanse glossy tijdschrift People van 30 maart 2009 bevat 3D-illustraties en 3D-foto’s. De redactie van People speelt met de presentatie in op een ware explosie aan 3D films in de Verenigde Staten van Amerika. Door het toepassen van nieuwe 3D beeldtechnieken en moderne digitale opslagmedia en bijbehorende projectoren is het mogelijk om een uitstekend beeld in driedimensies met de hoogste kwaliteit te realiseren.

People presenteert 3D foto's

Amerikaanse glossy People maart 2009

In het algemeen wordt daarbij gebruik gemaakt van het Polaroid systeem en een overeenkomende 3D-bril, die door het publiek wordt opgezet als de 3D-film start. 3D wordt nu echt serieus in de markt gezet met een 3D-presentatie in ruim 2000 bioscopen. De 3D-explosie start met de vertoning van “Monsters vs. Aliens”. De uitgever Time Inc. van vele tijdschriften zal in de komende periode regelmatig in haar tijdschriften publiceren over 3D en over het te verwachten succes ervan.

In People krijgt de lezer alvast voorproefjes van driedimensionale plaatjes. Dankzij de nieuwe uitvinding van het 3D-brilletje met een blauw en een geel filter blijven de meeste kleuren in de 3D plaatjes nog redelijk goed te zien en kunnen de kijkers op een plezierige wijze genieten van het fascinerende 3D-effect.

De 3D hoofdfilm “Monsters vs. Aliens” is ontwikkeld door DreamWorks Animation LLC met behulp van HP computers met ingebouwde Intel “Xeon” processors. Het worden bijzonder spannende tijden voor de makers van 3D-films, 3D-apparaten, 3D-brillenmakers en bioscoopeigenaren. Door de grote oplage van dit Amerikaanse tijdschrift weten nu veel lezers dat de 3D-film in opmars is. Wij volgen voor de lezers de wereldwijde ontwikkelingen en schrijven daarover in de nieuwsbrief Optische Fenomenen.


Gerelateerde artikelen