In jaarboek Ars et Mathesis tonen kunstenaars hun werk

21 maart 2018

Het traditioneel verschijnende jaarboek van de Stichting Ars et Mathesis staat in 2017 in het teken van kunstwerken van de kunstenaars Melle Stoel en Carla Feijen. Het jaarboek verschijnt in de vorm van een brochure met een omvang van rond de 36 pagina’s en is gratis voor donateurs van de Stichting Ars et Mathesis, anderen betalen € 10 per uitgave.

In jaarboek Ars et Mathesis tonen kunstenaars hun werk

Stichting Ars et Mathesis

De brochure geeft beelden van het werk van kunstenaars die met hun werk op het gebied van kunst en wiskunde actief zijn. Het bestuur van de stichting organiseert voor de donateurs en voor belangstellenden jaarlijks de informatieve en gezellige A&M-dag met voordrachten, presentaties, kleine exposities en een producten- en informatiemarkt. Kijk voor extra informatie op www.arsetmathesis.nl.

In jaarboek Ars et Mathesis tonen kunstenaars hun werk - 2 In jaarboek Ars et Mathesis tonen kunstenaars hun werk - 3
Dodecahedron, Melle Stoel, 2012, 21x21x21 cm, papier. Lichtpoort 16-puntige ster, Carla Feijen, 2006, 5,5x5,5x3,5 m, bamboe stokken (re).

Melle Stoel ontwerpt ruimtelijke constructies met gesloten wiskundige vormen opgebouwd uit gekoppelde segmenten. Ook speelt hij in zijn werken met antiprisma’s. Carla Feijen studeerde in 1982 af in Visuele Communicatie aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam en richt zich op het ontwerpen van ruimtelijk werk voor tijdelijke en permanente objecten op open ruimten tussen bomen en struiken. Bamboeconstructies zijn recente werken.


Gerelateerde artikelen