Nieuwste kunstuitingen in jaarboek Ars et Mathesis

21 februari 2017

Het unieke jaarboek van Ars et Mathesis voor het jaar 2016 heeft aandacht voor de twee kunstenaars Walt van Ballegooijen en Hans Kuiper. Beide kunstenaars geven hun unieke kunstwerken als ontwerpbasis een wiskunstige vorm en uitstraling mee. Hans Kuiper schakelde al snel zijn PC in voor het besturen van een computerprogramma voor het tekenen van regelmatige vlakverdelingen en ging experimenteren met vervormingen van vlakvullingen.

Nieuwste kunstuitingen in jaarboek Ars et Mathesis

Ars et Mathesis jaarboek 2016

Hij specialiseerde zich in het ontwerpen van optical minimal art. Na zijn bezoek aan de expositie met kunst van Sol Lewitt legde hij zich toe op de minimal art objecten in gewone driedimensionale kunstobjecten en tegenwoordig in 3D print uitvoering. Walt van Ballegooijen kreeg rond 2002 grote interesse in de combinatie wiskunde en filosofie en het ontwerpen van fascinerende kunstobjecten.

Met speciale software realiseert hij 3dimensionale objecten, wiskundige vlakverdelingen, opvouwbare kubussen en experimenteert hij met Platonische lichamen. Hij is tevens betrokken bij een aantal internationale samenwerkingsprojecten. Samen met Hans wordt gewerkt aan het Gödel, Escher, Bach-project.

Met hulp van een minimal art object worden hun portretten zichtbaar gemaakt. Het A&M jaarboek 2016 geeft een schat aan kleurrijke afbeeldingen van kunstwerken van beide wiskunstige kunstenaars. Het A&M jaarboek is een uitgave van de stichting Ars et Mathesis voor donateurs. Ars et Mathesis heeft als doel de aandacht en belangstelling te bevorderen voor kunst die zijn inspiratie vindt in de wiskunde. Voor informatie www.arsetmathesis.nl.


Gerelateerde artikelen