Jongeren tonen steeds vaker interesse voor optische illusies

13 augustus 2015

Vorige maand maakten jongeren kennis met de geheimen en de werking van zien en waarnemen in uitgave 3-2015 van het tijdschrift WAS IST WAS en kregen er zelfs een echte verrekijker bij cadeau. Deze maand staan centraal in de uitgave van het tijdschrift WAS IST WAS 4-2015 de verschijnselen camouflage en illusies.

Jongeren tonen steeds vaker interesse voor optische illusies

WAS IST WAS 4-2015

Het tijdschrift staat werkelijk boordevol met veel wetenswaardigheden over bedrog en misleiding in de dierenwereld en over het beeldspel dat gespeeld wordt bij onze visuele waarneming, waardoor wij ons gemakkelijk bij het kijken laten bedriegen. In een rijk en kleurig geïllustreerd verhaal zien we verschillende kleurrijke dieren in hun natuurlijk omgeving. Ze zijn nauwelijks te herkennen. Op twee pagina’s zijn meerdere voorbeelden van optische illusies afgebeeld en besproken.

Ook is uitgelegd aan de veelal jongere lezers hoe wij zo bedrogen kunnen worden. Er zijn ook testplaatjes om zelf te ontdekken en te ervaren. Uiterst informatief is het artikel over de geheime diensten van Amerika, Duitsland en Engeland. De gegevens over deze organisaties en hun activiteiten van spionage en afluisteren! Daarna is er het verhaal over het beroemde Paard van Troje, waarmee Grieken zo’n 3000 jaar geleden een overwinning bereikten. Misleiding in de dierenwereld komt vanuit de natuur voort, zonder enig ingrijpen door de mens. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat diversiteit in strepen bij zebra’s bijdragen aan een overlevingskans bij een aanval van roofdieren. Niet gezien worden door de vijandige radar maakt speciaal ontworpen vliegtuigen minder kwetsbaar. Een leerzame publicatie voor jongeren.


Gerelateerde artikelen