Kinderen experimenteren en leren van visuele illusies

9 oktober 2013

Een bij jongeren succesvolle Engelstalige experimenteerset met optische en visuele illusies is recent in een Duitstalige editie op de markt beschikbaar gekomen. De set is verpakt in een kunststof omhulling en bevat alle benodigde onderdelen om vele uren te spelen met zelfgemaakte illusies en met de vele meegeleverde plaatjes en puzzels.

Kinderen experimenteren en leren van visuele illusies

100 Verblüffende Illusionen und Spiele

In de vier kunststof bekertjes is de verf aanwezig om met een kwastje de verschillende blanco doorzichtige schijf-jes zelf speels en kleurrijk te beschilderen. De set levert 100 verbluffende illusies in een combinatie van vele klassieke visuele en moderne optische illusies, 3D figuren, beeld- en woordraadsels, zoekplaatjes en een compacte caleidoscoop. Bij de set behoort een klein boekje met 48 pagina’s aan informatie en opdrachten om alles in goede banen te brengen. De oplossingen van de verschillende vragen en raadsels staan achterin het boekje aangegeven. De 3D anaglyfenbril maakt het mogelijk om de voorgedrukte anaglyfenpatronen in 3D te zien en te beleven. Elke tekening op dit papier levert een spectaculair plaatje op. Zelfs een eenvoudige visuele illusie wordt een fascinerend patroon van lijnen en vormen in een omgeving van driedimensies. De set is geschikt voor het onderwijs aan kinderen vanaf 4 jaar onder begeleiding, maar ook voor thuis is de set geschikt.

Kinderen experimenteren en leren van visuele illusies - 2

ISBN 978-1-4454-0484-4, “100 Verblüffende Illusionen und Spiele”, Parragon Books, 48 pagina’s en een uitgebreide experimenteerset.

Afb. Een deel van de verpakking van de nieuwe kleurrijke experimenteerset voor jongeren.


Gerelateerde artikelen