Koreaanse jongeren leren alles over optische illusies

14 oktober 2015

Een verblijf in de universiteitsstad Busan in Zuid-Korea heeft meerdere boeken met 3D-afbeeldingen en optische illusies opgeleverd. In dit bericht brengen wij onze lezers twee geheel in het Koreaans gepubliceerde boekjes onder de aandacht. Drie comicfiguurtjes en een ondeugende dino beleven allerlei avonturen en maken spelenderwijs kennis met alle vormen van de klassieke optische illusies.

Koreaanse jongeren leren alles over optische illusies

Optische illusies fascineren en begoochelen

De teksten zijn naar verwachting voor de meeste lezers volledig onleesbaar, maar de tekeningen zien er aantrekkelijk uit. Meerdere tekeningen hebben een uniek eigen ontwerp, andere tekeningen komen uit andere publicaties. Bij de boekjes worden transparantjes geleverd voor experimenten. Het zijn twee inspirerende boekjes over optische illusies met leuke varianten op de bekende afbeeldingen met optisch bedrog. Wij zijn blij met de boekjes in de collectie.

Koreaanse jongeren leren alles over optische illusies - 2

De boekjes zijn gepubliceerd door uitgever Samseongdang Publishing onder de nummers ISBN 978-89-14-01582-2 en ISBN 978-89-14-01583-9. Verdere informatie is verkrijgbaar via www.ssdp.co.kr.


Gerelateerde artikelen