Optische fenomenen vormen basis voor een geheugenspel

2 oktober 2015

Het is Paul Baars weer gelukt een nieuw aantrekkelijk product te ontwerpen en te realiseren voor vele uren puzzel- en speelplezier voor actieve personen tussen 8 en 88 jaar en voor het gebruik in educatieve omgevingen. Het is een echte training en activering voor het geheugen geworden en de spelers leren tevens heel veel over het fascinerende verschijnsel van optische illusies en andere merkwaardige figuren, die ons regelmatig op het verkeerde been zetten.

Optische fenomenen vormen basis voor een geheugenspel

Optical Illusions Game

Daarom is het opletten bij het spel om zo snel mogelijk een winnaar te zijn. Het optische-illusiespel wordt net als het wereldberoemde memoriespel gespeeld, maar er zijn wel spannende verschillen. In plaats van een set van twee gelijke kaarten, zoeken de spelers een set van vier kaarten die samen een afbeelding van een optische illusie compleet maken. Wanneer een speler een set van 4 kaarten compleet heeft, kan de speler de kaarten zo tegen elkaar leggen dat er een leuke afbeelding van een optische illusie wordt gevormd.

De speler met de meeste complete illusies wint het spel. Bij het geheugenspel hoort een uitgebreide toelichting met spelregels om 100 % van het spel en afbeeldingen te kunnen genieten. Paul Baars heeft tevens gezorgd voor mogelijke spelvariaties met het spel om de moeilijkheidsgraad van het spel te verhogen. Door het internationale karakter van geheugenspelletjes en -trainingen bevat de verpakking een uitleg in vijf talen en een overzicht van de gekozen complete afbeeldingen. Dit overzicht van kunstzinnige plaatjes bevat tevens de gegevens van de afgebeelde kunstwerken en waar nodig is er nog een extra toelichting op de afbeelding. Het spel is uniek en een aantrekkelijk cadeau voor verjaardagen, relaties, feestdagen en voor alle scholen.

ISBN 978-90-6369-388-6, “Optical Illusions Game”, Paul M. Baars, BIS Publishers, 2015, 4 x 20 speelkaarten in een kartonnenbox.


Gerelateerde artikelen