Kunst en wiskunde centraal tijdens Ars et Mathesisdag

29 oktober 2012

Dit jaar vindt de goed gewaardeerde Ars et Mathesisdag plaats bij de Radboud Universiteit in Nijmegen en wel op zaterdag 17 november 2012 met een uitgebreid en aantrekkelijk symposium over, hoe kan het ook anders, Kunst en Wiskunde.

Kunst en wiskunde centraal tijdens Ars et Mathesisdag

In en rondom een collegezaal in het Huygens-gebouw aan de Heyendaalseweg 135 te 6525 AJ Nijmegen zijn er activiteiten. Voor donateurs van de Stichting A&M is de deelname gratis, evenals voor studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit. Andere belangstellenden betalen slechts € 10 voor een dagje Kunst en Wiskunde. Het symposium wordt in samenwerking met de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica - FNWI en met de studievereniging DESDA. Dit jaar ontvangen donateurs van A&M ook weer een jaarbrochure, die nu gewijd is aan de ontmoetingen van Hans de Rijk met de beroemde graficus M.C. Escher. Anderen kunnen voor een klein bedrag de brochure ter plaatse verkrijgen.

Vanaf 5 november is er in het Huygensgebouw een speciale expositie met wiskunstige werken, die dan blijft tot en met de A&M-dag 2012. Het bestuur van Ars et Mathesis zorgt er weer voor dat elke deelnemer met interessante indrukken en informatie de A&M-dag zal herinneren. Het dagprogramma staat op de website van de Stichting. Bijzonder is de 3D-projectie van wiskundige objecten. Tijdens pauzes en de lunch tonen kunstenaars hun werk en ideeën op de informatiemarkt. Ook bieden organisaties en particulieren een flink aanbod aan publicaties op het gebied van wiskunde, kunst en 3D.

Voor informatie www.arsetmathesis.nl


Gerelateerde artikelen