Kunst Leonardo da Vinci in grote fascinerende expositie

3 december 2014

De expositie Leonardo Da Vinci - Painter at the Court of Milan” was in 2012 in de The National Gallery te Londen te bewonderen. De expositie is een groot succes voor zowel het museum als voor de redacteuren van de geweldige catalogus. De expositie brengt met name een creatieve periode rondom zijn verblijf aan het hof in Milaan in beeld.

Kunst Leonardo da Vinci in grote fascinerende expositie

Leonardo Da Vinci - Painter at the Court of Milan

De kunstschilder werkte in die periode aan het hof van de hertog Ludovico Sforza in Milaan. Het zal zijn creatiefste periode als kunstschilder worden, waarin invloedrijke schilderijen werden gemaakt. “The Last Supper”, de twee versies van “The Virgin of the Rocks” en het prachtige portret van “The Lady with an Ermine”, zorgden voor nieuwe standaarden in de Milanese schilderkunst. Zijn schildertechniek brengt het beeld tot leven en laat het tevens magisch stralen. Zijn streven naar perfectie in een uitbeeldingstechniek is dan ook meesterlijk geslaagd.

Zowel tijdens de rondgang in de expositie als tijdens het bladeren in de catalogus als uniek kunstboek krijgen de kijkers op gedetailleerde wijze door afbeeldingen van schetsen, details en zijn complete werken een fascinerende kijk op de grote scheppingskracht van Leonardo Da Vinci. Door de inhoudelijke compleetheid van de beschrijvingen en toelichting op de schildertechniek is de catalogus een uniek kunstboek voor studenten en docenten kunstgeschiedenis en liefhebbers van de schilderkunst van Leonardo Da Vinci.

ISBN 978-1-85709-491-6 , “Leonardo Da Vinci - Painter at the Court of Milan”, Luke Syson, Larry Keith, e.a., Nationale Gallery Company, 2011, 320 pagina’s.


Gerelateerde artikelen