Kunst van Jos de Mey te zien in A&M Museum Tesseract

24 januari 2022

Het nieuwe Ars et Mathesis VR Museum Tesseract is een bijzonder kunstzinnig initiatief van stichting Ars et Mathesis, een platform en ontmoetingsplaats voor wiskundigen, kunstenaars en belangstellenden, die met hun werk en hun interesses een brug slaan tussen kunst en wiskunde. In november 2021 stond de digitale expositie klaar voor de eerste bezoekers van het A&M-museum in een digitale omgeving.

Kunst van Jos de Mey te zien in A&M Museum Tesseract

"Jos de Mey: Illusionistische Malerei” door Horst Hollstein.

Aan de wanden van het museum hangen twee dimensionale kunstwerken, maar er zijn ook vele driedimensionale kunstwerken, die je van alle zijden kunt bewonderen. Op diverse wanden hangen informatieboxen met extra informatie in digitale uitvoering over de kunstenaar en het getoonde werk.

Na één klik op de infoknop is de inhoud van het document zichtbaar. Dit museum is 24/7 geopend en is te bezoeken via de stichting Ars et Mathesis (www.arsetmathesis.nl) en is te openen via instructies in de toelichting. Optische Fenomenen heeft gezorgd voor een uitgebreide beschrijving over de beschikbaar gestelde kunstwerken van de Belgische kunstenaar Jos de Mey en de Nederlandse kunstenaar Dirk Huizer.

Kunst van Jos de Mey te zien in A&M Museum Tesseract - 2 Kunst van Jos de Mey te zien in A&M Museum Tesseract - 3 Kunst van Jos de Mey te zien in A&M Museum Tesseract - 4
Het oeuvreboek Jos de Mey en afbeeldingen van kunstwerken van Jos de Mey.

ISBN 978-3-934268-73-9, “Jos de Mey: Illusionistische Malerei”, Horst Hollstein, Edition Virgines, 2010, 304 pagina’s. Het boek is te koop in de OF-website.