Stichting Ars et Mathesis opent een nieuw museum

21 november 2021

Dankzij enorme inspanningen van leden van het bestuur van Ars et Mathesis, met medewerking van it-deskundigen en vele kunstenaars is het A&M gelukt een uniek nieuw virtueel museum op te zetten en te openen. Bijzondere dank gaat bovendien uit naar Anton Bakker, die de basis legde voor dit enorme museale kunstproject.

Stichting Ars et Mathesis opent een nieuw museum

Het virtueel museum Kunst & Wiskunde is altijd geopend.

De A&M-website (www.arsetmathesis.nl) toont alle informatie over het virtueel museum Kunst & Wiskunde en kan de kunstliefhebber al snel gaan genieten van de geweldige kunstpresentatie. Door de enorme omvang van alle digitale bestanden is de expositie in twee delen opgesplitst. Voor elk gedeelte vindt de kijker de bijbehorende instructie. In het museum zijn via eenvoudige handelingen toelichtingen over de deelnemende kunstenaars en de getoonde werken en objecten beschikbaar.

Vanuit de aanwezige handleiding met directe toegangen tot de zalen en galerijen en kan de kijker kiezen voor een automatische tour langs kunstwerken of kan met besturingselementen een eigen route kiezen. De redactie van Optische Fenomenen heeft over het werk van Jos de Mey en Dirk Huizer een toelichting geschreven. De officiële presentatie van dit geweldige kunstproject voor de donateurs en andere liefhebbers van wiskunstige kunstuitingen vond plaats tijdens een virtuele bijeenkomst van de traditionele Ars & Mathesisdag.


Gerelateerde artikelen