Leica-attractiepark Wetzlar maakt alle zintuigen actief

8 november 2018

Een bezoek aan Leica Wetzlar stond lang op het verlanglijstje van de redactie van de nieuwsbrief OF. Eindelijk is deze wens in vervulling gegaan en bezochten wij op de karakteristieke manier, snel en effectief, het hypermoderne Leica-attractiepark in de Duitse stad Wetzlar. In een uniek rond gebouw zijn diverse aantrekkelijke onderdelen van deze beleveniswereld gevestigd en voor publiek bezoekbaar.

Leica-attractiepark Wetzlar maakt alle zintuigen actief

Optica- en Goethe-stad Wetzlar.

De firma laat overzichtelijk haar zakelijke geschiedenis zien en presenteert een schat aan camera’s uit de boeiende historie van analoge naar digitale camera’s. Ook kan een blik in de diverse productie-afdelingen worden geworpen en zijn er een Leica winkel en een Leica café aanwezig. Natuurlijk maakt een ruim opgezette fotogalerie alles compleet.

De ontwikkeling van de optische industrie is nauw verbonden met de historie van de Duitse optica- en Goethe-stad Wetzlar. Bij het verloop van deze boeiende geschiedenis speelt de familie Ernst Leitz een belangrijke rol. De stad Wetzlar aan de Lahn is ook bekend geworden door het verblijf van Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832). Zowel de stad als de omgeving gaven Goethe inspiratie voor een aantal bekende werken van hem. De sfeer van toen is op diverse locaties in de stad zichtbaar.

Leica-attractiepark Wetzlar maakt alle zintuigen actief - 2 Leica-attractiepark Wetzlar maakt alle zintuigen actief - 3
Afb.1 Deel van het gebouwencomplex op het Leitz-Park in Wetzlar met rechts de World of Leica Experience. Afb. 2 Leica M10 Edition camera. Afb.3 Leica Sofort camera.

De basis voor de optische industrie in de stad is gelegd door Carl Kellner in 1849. De instrumentmaker Ernst Leitz trad in 1864 in dienst bij de firma van de toen al overleden Carl Kellner. In 1869 nam hij de onderneming over en voerde de activiteiten uit onder de naam “Ernst Leitz” en later onder de merknaam Leica binnen de “Leica Groep” met zelfstandige firma’s.

Leica Camera AG, Am Leitz-Park 5, D-35578 Wetzlar, www.leica-camera.com.


Gerelateerde artikelen