Bijzondere Philips affiches voor promotie activiteiten

9 november 2018

In de spectaculaire expositie “Uitgelicht” presenteert het Nederlands Steendrukmuseum tot en met 20 januari 2019 de meest bijzondere Philips reclameaffiches uit de beginperiode van het Eindhovense bedrijf. Philips en de regio Eindhoven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Beeldbepalend zijn de ontworpen reclameaffiches waarmee Philips zich als bedrijf al vroeg in de 20e eeuw profileerde.

Bijzondere Philips affiches voor promotie activiteiten

Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard

Voor de promotie van Philips producten ontwierpen toonaangevende kunstenaars zoals Louis Kalff, Leo Gestel, Albert Hahn en A.M. Cassandre machtig mooie en interessante affiches, die ook nu nog een fascinerende wervende uitstraling hebben. De expositie is bedacht in samenwerking met verzamelaar Frans Wilbrink, het Philips Museum, Philips Company Archives en de Collectie Vrijdag.

Bijzondere Philips affiches voor promotie activiteiten - 2

Rondom de expositie worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals lezingen, speciale rondleidingen en activiteiten voor jongeren en scholieren. Kijk op de website van het museum voor het actuele programma en openingstijden. Bij deze expositie is tevens een compacte rijk geïllustreerde catalogus verschenen. Het boekje van 26 pagina’s is te koop in de museumwinkel of via de website.

Nederlands Steendrukmuseum, Oranje Nassaustraat 8 c, NL-5554 AG Valkenswaard, www.steendrukmuseum.nl.


Gerelateerde artikelen