Museumpublicatie schrijft over de kunst van Delaunay

6 november 2018

Het kunsttijdschrift van Kunsthaus Zürich verschijnt viermaal per jaar met uitgebreide informaties, wetenswaardigheden en kleurrijke afbeeldingen over bestaande en komende exposities. De nieuwste uitgave (Magazin 3 van juli 2018) bevat een lang artikel over de expositie “Robert Delaunay und Paris”, die tot en met 18 november 2018 is te bezichtigen. Met ruim 80 schilderijen en werken op papier is deze expositie momenteel de grootste presentatie van zijn oeuvre in Zwitserland.

Museumpublicatie schrijft over de kunst van Delaunay

Robert Delaunay und Paris

Kijk ook naar een eerder verschenen bijdrage over deze tentoonstelling in Optische Fenomenen en op ons blog voor het uitgebreide bericht over deze fascinerende en inspirerende expositie en over de bijbehorende catalogus. Het tijdschrift van het museum bevat verder een bericht over de schenking van de Collectie Merzbacher, die later in de nieuwbouw zal worden getoond.

Museumpublicatie schrijft over de kunst van Delaunay - 2 Museumpublicatie schrijft over de kunst van Delaunay - 3

Ook zijn er interessante berichten over Giovanni Giacometti, over de architect David Chipperfield, de kunst van Bruce Nauman, tientallen foto’s van openingen en speciale gelegenheden, over het restaureren van antieke schilderijen en enkele berichten over nieuwe exposities. Het tijdschrift is te koop in het museum.


Gerelateerde artikelen