Magische verdwijningen bij de Amerikaanse posterijen

5 december 2018

Een magisch postzegelblok dat verscheen bij de Amerikaanse posterijen US-Post is terecht een collectorsitem geworden door het toepassen van een moderne 3D beeldtechniek waarmee op een slimme manier een konijntje uit de hoge hoed kan worden getoverd. Dankzij de ontwikkeling van de 3D lenticulaire beeldtechniek is het thans mogelijk om bewegende beelden te realiseren in een ogenschijnlijk plat oppervlak.

Magische verdwijningen bij de Amerikaanse posterijen

Postzegelblokje The Art of Magic zorgt voor sensatie.

Door het toepassen van speciaal daarvoor ontwikkeld materiaal met cilindrische lenzen en het daarop op een bepaalde manier aanbrengen van verschillende opnamen van getekende of gefotografeerde beelden is het mogelijk om meerdere bewegingen te realiseren in het eindresultaat. Met dit postzegelblok laten de ontwerpers op heldere wijze zien dat deze 3D beeldtechniek unieke mogelijkheden biedt om postzegels extra aantrekkelijk te maken voor het verzenden van post en voor verzamelaars.

Magische verdwijningen bij de Amerikaanse posterijen - 2 Magische verdwijningen bij de Amerikaanse posterijen - 3 Magische verdwijningen bij de Amerikaanse posterijen - 4
Nog meer magische postzegels!

De bewegingen van drie konijntjes zullen ontstaan door het blokje verticaal naar voren en naar achteren te kantelen. De US Postal Service bracht tevens een blok onder de benaming “The Art of Magic” met 20 postzegels met 5 verschillende klassieke goochelmotieven op de markt. Voor de postzegelverzamelaars zijn speciale fdc-enveloppen en poststukken beschikbaar.


Gerelateerde artikelen