Michelangelo schilderde een onvergelijkbare beeldenserie

30 september 2020

De onvergelijkbare wereld van beelden uit de Sixtijnse Kapel van Michelangelo is tot en met 22 november 2020 zichtbaar in het Westfaalse klooster Dalheim. In de expositie “Michelangelo - De andere kijk” presenteert Stichting Klooster Dalheim de op een ongelooflijk bijzondere wijze ontworpen en geschilderde fresco’s in de wereldberoemde Romeinse Sixtijnse Kapel in de vorm van fascinerende reproducties.

Michelangelo schilderde een onvergelijkbare beeldenserie

LWL-Landesmuseum für Klosterkultur Kloster Dalheim

Van het scheppingsverhaal met het fresco “De schepping van Adam” tot en met het fresco “Het Laatste Oordeel”, vertellen de meer dan levensgrote composities in de Sixtijnse Kapel verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament over een oppervlakte van meer dan 700 vierkante meter en op een hoogte van 21 meter. In de kerk van het voormalige klooster van Dalheim nodigt de tentoonstelling de bezoeker uit om het indrukwekkende magische werk van Michelangelo uit een voorheen onbekende nabijheid te ontdekken.

Michelangelo schilderde een onvergelijkbare beeldenserie - 2
Een fragment uit de fresco “De Schepping” van schilder Michelangelo in de Sixtijnse Kapel en het Klooster Dalheim in Lichtenau in een vogelvlucht.

Onder de licentie van de Vaticaanse musea laten de uitgebreide reproducties het plafond en de muurschilderingen uitstralen als het origineel. Bezoekers hebben de unieke kans om elk fresco afzonderlijk van nabij te bekijken, details te ontdekken en zich onder te dompelen in de wereld van één van de beroemdste werken uit de kunstgeschiedenis. Een audiogids en een begeleidende brochure geven uitgebreide informatie over de tentoonstelling. Beide zijn beschikbaar in de museumfoyer. Kijk ook vooraf naar de gegevens op de website.

LWL-Landesmuseum für Klosterkultur Kloster Dalheim, Am Kloster 9, D-33165 Lichtenau, www.stiftung.kloster.dalheim.lwl.org.