Moderne verlichting voor wonen, hobby en in de tuin

26 september 2013

Bij de mens hoort het natuurlijke en het kunstlicht. Bij goed licht voelt de mens zich aangenaam en komt tot prestaties. Daarom is het van belang om te zorgen voor een goede en optimale verlichting op die plaatsen waar de mens leeft en werkt.

Moderne verlichting voor wonen, hobby en in de tuin

Licht zum Wohnen für Innen und Aussen

Aan de energiebron voor kunstverlichting is weinig veranderd, maar de technologie van de lichtbron en apparatuur is in een geweldige innovatieve stroming terecht gekomen. De Ledlamp is een toverwoord geworden in de verlichtingsbranche. Ook de moderne gasontladingslampen bieden unieke mogelijkheden in de verlichting in binnen- en buitensituaties van de woning. In een prachtig uitgevoerd boek geeft de auteur en lichtontwerper Dominic Sacher een fascinerend overzicht van moderne lichtoplossingen in alle mogelijke ruimten van moderne rijke huizen en grote tuinen. De goed geslaagde projecten tonen aan dat ook met de moderne lichtbronnen sfeer en gezelligheid gerealiseerd kan worden.
Het boek laat een veelvoud aan licht- en verlichtingsontwerpen zien, die inspiratie geven aan lichtontwerpers en bezitters van woningen. Alle getoonde ontwerpen zijn uitgebreid toegelicht en de lezer krijgt ook informatie over visuele waarneming, licht, kleur, lampen, armaturen en tips over het efficiënte gebruik van licht, lichtbronnen, dimmers, maximale temperatuur en over de levensduur van moderne lichtbronnen. Een uitdagend boek voor lichtontwerpers.

ISBN 978-3-7667-1785-6, “Licht zum Wohnen für Innen und Auβen”, Dominic Sacher, Callwey Verlag, 2008, 240 pagina’s.


Gerelateerde artikelen