Theoretische achtergronden van kleur en toepassingen

6 oktober 2013

Kleurtechniek en kleurtoepassing zijn niet meer weg te denken uit ons moderne leven in de vorm van kleurenfotografie, kleurenmonitoren, kleurenprinters, kleurscanners en digitale foto- en videocamera’s.

Theoretische achtergronden van kleur en toepassingen

Introduction to Color Imaging Science

Met het boek “Introduction to Color Imaging Science” presenteert de auteur Hsien-Che Lee een zeer omvangrijk studieboek over de wetenschappelijke en technologische principes van kleur en kleurtoepassingen. De gebruikers van dit universitaire boek vinden alle fundamentele achtergronden over de fysica van kleur en licht, hoe ons oog en fysische bouw reageert op kleur, hoe kleur wordt gemeten en vergeleken wordt met referentiekleuren en hoe het kleurenbeeld gerealiseerd wordt. Door de bijzondere wijze van behandeling van de onderwerpen is dit studieboek geschikt voor gebruik door technici, onderzoekers en wetenschappers in de kleurenindustrie en het onderzoek naar kleur en licht. Van hoge waarde is dit boek ook voor gebruik in bepaalde studierichtingen en specifieke opleidingen en trainingen op universitairniveau. De auteur is een autoriteit op het gebied van de digitale kleurtechnologie. In 22 hoofdstukken worden alle denkbare onderwerpen en begrippen behandeld en uitgebreid theoretisch bewezen. Het boek geeft informatie over onder andere licht en lichtbronnen, radiometrie, fotometrie, colorimetrie, lenzen, optica van het oog, visuele fenomenen, kleursystemen en het reproduceren van kleur en kleurbeelden.

ISBN 978-0-521-84388-1, “Introduction to Color Imaging Science”, Hsien-Che Lee, Cambridge University Press, 2005, 695 pagina’s.


Gerelateerde artikelen