Nieuwe opstellingen geven museum een nieuwe glans

17 juli 2018

Het museum en de galerie voor optische illusies en holografie Illusoria-Land ligt op een centrale locatie in het Zwitserse landschap en is makkelijk bereikbaar via een afrit van de snelweg tussen Bazel en Bern. Sandro en Yolanda Del-Prete zijn in 1983 gestart met een kleine galerie in de kelder van een appartementengebouw in Bern. Onlangs vierden zij het 35-jarige jubileum van hun museum en galerie op de nieuwe en unieke locatie in Hettiswil.

Nieuwe opstellingen geven museum een nieuwe glans

Illusoria-Land - Museum en Galerie voor Optische Illusies en Hologrammen

Op de locatie kunnen bezoekers kennismaken met de wereld van zien, waarneming en het visuele spel met optisch bedrog en met het sensationele oeuvre van kunstenaar Sandro Del-Prete. Hij bedacht en tekende fantastische prenten met illusionistisch magische voorstellingen. Aan de collectie worden regelmatig nieuwe werken toegevoegd. Ook op het gebied van holografie biedt het museum een schat aan hologrammen en holografische kunstwerken.

In het voorjaar is een nieuwe inrichting en presentatie van opstellingen gepresenteerd aan bezoekers en persvertegenwoordigers. Met zijn creatieve activiteiten is Sandro telkens in staat om de bezoekers te verrassen met nieuw werk en boeiende verhalen. Het bezoek aan het museum is zeker geen statische activiteit, maar zit vol met interactieve belevenissen en levert verrassende ervaringen op.

Nieuwe opstellingen geven museum een nieuwe glans - 2 Nieuwe opstellingen geven museum een nieuwe glans - 3 Nieuwe opstellingen geven museum een nieuwe glans - 4

Bezoekers ontdekken het wonder van driedimensionale beeldtechnieken en verwonderen zich over invloeden van licht- en lasereffecten op ons gevoel, houding en gedrag. Sandro vertelt over de achtergronden van de ervaringen. In het complex van museum en galerie is tevens een restaurant gevestigd om ook de inwendige mens te verzorgen.

Illusoria-Land - Museum en Galerie voor Optische Illusies en Hologrammen, Hindelbankstrasse 33, CH-3325 Hettiswil bei Hindelbank, www.illusorialand.ch, www.sandrodelprete.com.