Nieuwe tijdschriften in de OF-tijdschriftencollecties

12 november 2013

De OF-tijdschriftencollecties bestaan uit gerichte verzamelingen aan interessante en waardevolle publicaties met een thema- tische benadering met onderwerpen als visuele waarneming, lenticulair, holografie, kleur, optische illusies, anaglyfen en een collectie met bijzondere personen.

Nieuwe tijdschriften in de OF-tijdschriftencollecties

Zerb en Gehirn & Geist Dossier

Uw bijdragen aan uitbreiding van onze collecties zijn vanzelfsprekend uiterst waardevol. Het Engelse tijdschrift Zerb issue 72 voor personen werkzaam in de wereld van het bedienen van televisie- en videocamera’s bracht een speciaal bericht over de komst van steeds meer 3D-TV-producties en 3D-videoproducties. Daarvoor gaf de uitgever de titelpagina een 3dimensionaal gezicht door het gebruik van een afbeelding in de anaglyfenbeeldtechniek. Ook bij het inleidende artikel zijn 3D-foto’s afgedrukt. In de periode van het verschijnen van Zerb stond het gebruik van 3D-TV-camera’s bij voetbalwedstrijden sterk in de belangstelling. Het tijdschrift bevat een bericht over de Panasonic HD 3D camcorder en een artikel met een waarschuwing voor het voorkomen van een lichtverblinding.

Nieuwe tijdschriften in de OF-tijdschriftencollecties - 2

In de wetenschappelijke en informatieve serie uitgaven Gehirn & Geist Dossier is in de publicatie 2-2012 aandacht besteed aan het onderwerp Visuele Waarneming binnen onze vijf zintuigen. Duidelijk is aangegeven door feiten en onderzoeksresultaten dat onze visuele waarneming ook een significante rol speelt bij het volledig functioneren van onze andere zintuigen. Ons brein neemt bijvoorbeeld elk moment een stortvloed van geluiden waar, waarop ook onze waarneming reageert. Ook bij ruiken en proeven blijven onze ogen niet rustig, maar verzamelen extra signalen en sturen deze door naar ons brein. Hoewel onze ogen geen moment stilstaan, zijn de beelden uit onze omgeving stabiel en rustig waar te nemen en te ervaren. Onrustig wordt het bij het kijken naar kunstmatig gerealiseerde driedimensionale beelden. Onze ogen en hersenen wennen daaraan. Een bron van inspiratie en zeer leerzaam.