Nieuwste resultaten uit de wetenschap in Nederland

28 mei 2017

De wetenschappelijke motor van ons land bestaat onder andere uit wetenschappers, geleerden, onderzoekers en technici, die in het algemeen met hun werkzaamheden verbonden zijn aan de medische centra, hogescholen, universiteiten of werken bij de vele onderzoeksinstituten in ons land.

Nieuwste resultaten uit de wetenschap in Nederland

Experiment NL

Er is veel talent in Nederland en wij staan dan ook wereldwijd gezien op een hoge plaats wat betreft de onderzoeksresultaten en de vele praktische toepassingen die uit deze resultaten voortkomen. Onderzoek wordt gestimuleerd en gefinancierd door de NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Een deel van de fascinerende onderzoeksresultaten is weergegeven in het boek “Experiment NL”, dat samen met Quest is uitgegeven.

Een boek met zeer inspirerende verhalen met een boeiende schat aan onderwerpen en gerangschikt naar thema’s als “Brein en gedrag”, “Kunst en cultuur”, “Tasten in de ruimte”, “Identiteit en samenleving” en “Leren en presteren”. Op vele vragen uit onze maatschappij en samenleving is een antwoord gevonden. Maar andere zijn nog volop in onderzoek.

Zo gaat er veel aandacht uit naar de werking van eiwitten, het analyseren van fluorescentiebeelden opgenomen met ultrakorte laserpulsen op verschillende diepten in de huid van een levende muis voor het onderzoek van het immuunsysteem, onderzoek van deeltjes met de kwantummechanica en bouwen van de zogenoemde kwantumcomputers, het verder ontwikkelen van oprolbare fullcolour computerschermen of de kunst van het realiseren van computeranimaties.

ISBN 978-90-89270-12-2, “Experiment NL”, Marcel Senten, Uitgeverij Quest, 2008, 222 pagina’s.


Gerelateerde artikelen