Objecten en sculpturen van Jeroen Henneman

17 juli 2017

In het museum Beelden aan Zee was de expositie “Henneman Objecten” tot en met 15 februari 2004 te bewonderen. In een oase van rust, kleur, vorm, licht en architectuur konden bezoekers in dit verrassend vormgegeven museum kennismaken met het werk van de kunstenaar Jeroen Henneman. Het object als filosofisch onderwerp in de kunst heeft een ruime belangstelling.

Objecten en sculpturen van Jeroen Henneman

Het stilzetten van de tijd is een ander door hem uitgewerkt thema. Henneman heeft een eigen specifieke benadering van een kunstbeleving. De tragiek van de mens verbeeldt hij in verstilde, schijnbaar eenvoudige dramatiek van het object. Zijn werk “De Kus” is daarvan een voorbeeld.

De veelzijdige kunstenaar Henneman voelt zich sterk aangetrokken tot het eigenzinnige ding, het potlood dat signeert, het eenzaam brandende peertje dat op de schilderladder is achtergelaten, de wandelende tak op wieltjes.

De tentoonstelling in Beelden aan Zee toonde voor het eerst een uitgebreid overzicht van Hennemans objecten uit de afgelopen veertig jaar. In de mooie gelijktijdig uitgekomen catalogus komt de kunstenaar zelf aan het woord in een uitgebreid interview. Bovendien geeft de catalogus een overzicht van de 100 objecten in de tentoonstelling.

ISBN 90 400 8875 6, “Henneman Objecten”, Dick van Broekhuizen, Uitgeverij Waanders, 2003, 144 pagina’s.

Museum Beelden aan Zee, Harteveltstraat 1, NL-2586 EL Den Haag, www.beeldenaanzee.nl.


Gerelateerde artikelen