Ontdek ook de magie tussen Escher en zijn leermeester

29 maart 2023

Tot en met 1 oktober 2023 valt er veel te ontdekken in de kunsttentoonstelling “De ontdekker van Escher: Samuel Jessurun de Mesquita” in het museum “Escher in Het Paleis”. In 2023 is er aandacht voor de 125e geboortedag van graficus Maurits Cornelis Escher (1898-1972). Het succes dat Escher heeft weten te bereiken is mede te danken aan zijn talent en de overredingskracht van zijn leermeester, vriend en graficus Samuel Jessurun de Mesquita (1868-1944).

Ontdek ook de magie tussen Escher en zijn leermeester

Escher in Het Paleis

De aangrijpende werken van De Mesquita hangen zij aan zij met werk van zijn beroemdste leerling M.C. Escher.
De Mesquita was niet alleen een grandioze kunstenaar en graficus, maar ook leraar grafische technieken. In die rol ontmoette hij voor het eerst de zoekende jongeman op de School voor Bouwkunde en Sierende Kunsten in Haarlem. In de expositie is te zien wat uit de ontmoeting is ontstaan. In de prachtige ambiance van Het Paleis voelen bezoekers zich uitstekend thuis en kunnen de jonge bezoekers deelnemen aan de speurtocht.

Ontdek ook de magie tussen Escher en zijn leermeester - 2 Ontdek ook de magie tussen Escher en zijn leermeester - 3

Voor de jongeren heeft het museum een vouwblad ontwikkeld met de te lopen route, opdrachten, vragen, feiten, tips en wetenswaardigheden over de beide kunstenaars. Het persoonlijke vouwblad is na de kassa voor jongeren verkrijgbaar in drie talen en is een gewaardeerd initiatief.

Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74, 2514 EH Den Haag, www.escherinhetpaleis.nl.


Gerelateerde artikelen