Ontwerpen en realiseren net als Maurits Cornelis Escher

6 februari 2024

Ook bij de expositie “Net als Escher” t/m 24 maart 2024 in Museum Escher in Het Paleis in Den Haag is weer een educatieve speurtocht voor de jongere bezoekers ontworpen en is beschikbaar in een vorm als het vouwblad "Speurtocht". Met dezelfde inhoud aan afbeeldingen en vragen zijn er vouwbladen in het Duits en Engels voor jeugdige bezoekers beschikbaar.

Ontwerpen en realiseren net als Maurits Cornelis Escher

Escher in Het Paleis in Den Haag

Een potloodje wordt beschikbaar gesteld. Met de opdrachten wordt de magie tussen werken van Escher en werken van kunstenaars en ontwerpers van nu, sneller ontdekt. In het vouwblad zijn onder andere de volgende kunstenaars genoemd: Chris Ofili, Nazif Lopulissa, Satijn Panyigay, Calijn Kingma, Sybren Renema en Popel Coumou. Met de routekaart maken jongeren kennis met de fantasierijke wereld van Maurits Cornelis Escher en ontdekken zij hoe de kunstenaars en ontwerpers van nu zich laten inspireren door zijn prenten.

Ontwerpen en realiseren net als Maurits Cornelis Escher - 2 Ontwerpen en realiseren net als Maurits Cornelis Escher - 3

Werk van Escher hangt op veel plaatsen zij aan zij in de expositie met het moderne werk. Bij meerdere vragen moet goed gekeken worden om het antwoord te kunnen omschrijven. Veelal kunnen begeleiders en ouders een handje helpen. In de zaal met spiegelingen kunnen leuke foto’s gemaakt worden, zoals een spiegelend zelfportret.

Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74, 2514 EH Den Haag, www.escherinhetpaleis.nl.


Gerelateerde artikelen