Optica en fotonica als basis voor innovatieve technieken

23 december 2017

De vereniging PhotonicsNL (PNL) vormt met succes een platform voor iedereen en elk bedrijf, instituut en organisatie werkzaam in de wereld van optica en fotonica. Een belangrijk speerpunt van bijzondere aandacht ligt in de sfeer van onderwijs en opleiding. Nederland heeft inmiddels een internationaal erkende toppositie weten te bereiken op het gebied van hoogwaardige en innovatieve fotonica-apparatuur, -systemen en -toepassingen.

Optica en fotonica als basis voor innovatieve technieken

Vereniging PhotonicsNL als platform voor optica en fotonica

Het bestuur, privé- en bedrijfsleden en partners binnen de organisatie van PhotonicsNL zorgen voor krachtige activiteiten om samenwerkingen te versterken door het organiseren van bedrijfspresentaties, congressen, exposities en om zich te verzekeren van voldoende gekwalificeerde medewerkers om ook in de toekomst te blijven groeien en nieuwe toepassingen met fotonica te bevorderen.

Optica en fotonica als basis voor innovatieve technieken - 2 Optica en fotonica als basis voor innovatieve technieken - 3 Optica en fotonica als basis voor innovatieve technieken - 4

Door een samenwerking met de organisatie Globe Nederland is recent de nationale lichtmeting van start gegaan met de vraag “Hoe duurzaam is de verlichting in jouw buurt?” en wordt uitgevoerd door middelbare scholieren. Met de resultaten van het onderzoek wordt in kaart gebracht hoe wij in Nederland onze huizen verlichten en is een antwoord te verwachten op de vraag: “Is de gloeilamp inderdaad op z’n retour en de LED lamp in opmars?”

Leerlingen hebben een door PhotonicsNL en Avantes gesponsorde zelfbouw spectroscoop ontvangen en voeren hun metingen in via een speciaal ontwikkelde website. Nieuws en artikelen over optica- en fotonica-toepassingen staan in Photonics Magazine.


Gerelateerde artikelen