Optische illusies zorgen voor veel vreugde en verbazing

7 juni 2016

Met het nieuwe zeer kleurrijke plaatjes-boek “Jaw-Dropping Optical Illusions” in een stevige omslag heeft de bezitter een vermakelijke publicatie met een veelheid aan visuele en optische illusies en andere merkwaardige optische verschijnselen in handen. Een boek met spannende, verrassende, bekonkelende, begoochelende en magische figuren, constructies en puzzels om onze ogen en hersenen op het verkeerde been te zetten en ons aan het denken te zetten.

Optische illusies zorgen voor veel vreugde en verbazing

Jaw-Dropping Optical Illusions

De samenstellers van de inhoud en opmaak van het boek hebben zich laten inspireren door een veelheid aan voorbeelden van klassieke optische illusies en een nog grotere hoeveelheid aan beschikbare varianten aan uitwerkingen van deze klassieke illusies. En dat is uitstekend gelukt!

Optische illusies zorgen voor veel vreugde en verbazing - 2 Optische illusies zorgen voor veel vreugde en verbazing - 3
Op de kruispunten van dit rooster verschijnen telkens kleine grijze rondjes, die bij een nadere beschouwing en concentratie door onze oogbeweging weer verdwijnen. De cirkelvormige figuren in het rechter plaatje zorgen ervoor dat wij het oorspronkelijke vierkant met bolle lijnen zien. Plaatjes uit: Jaw-Dropping Optical Illusions.

Dit boekje voegt met meer 150 uitgewerkte klassieke illusies en andere vormen van optisch bedrog en het spel met onze visuele waarneming een geweldige hoeveelheid aan optische grappen toe aan de beschikbare grote hoeveelheid boeken, brochures, tijdschriften en experimenteerdozen. De groep onmogelijke figuren is onder andere vertegenwoordigd door Escheriaanse constructies en andere eenvoudige onmogelijke constructies. Een heel leuk boekje.

ISBN 978-1-4748-0424-0
“Jaw-Dropping Optical Illusions”, Parragon Books, 2015, 128 pagina’s.


Gerelateerde artikelen