Overzicht nieuwe kunst voor de kunstverzameling Würth (1)

12 november 2018

Het museum “Kunsthalle Würth” toont tot en met 17 maart 2019 in een groots opgezette overzichtstentoonstelling de recente aanwinsten voor de kunstcollectie Würth. De kunstverzameling Würth telt momenteel meer dan 17.500 objecten in de vorm van schilderijen, sculpturen, tekeningen en installaties en blijft maar groeien door aankopen en schenkingen. Door een overname van een verzameling kunstwerken uit het voormalige museum en de collectie Essl kreeg de Collectie Würth een extra impuls in zowel culturele als kunstwaarde door het toevoegen van werken van onder andere Baselitz, Katz en Kiefer.

Overzicht nieuwe kunst voor de kunstverzameling Würth (1)

Wohin das Auge reicht

De veelzijdige, waardevolle en bijzondere collectie is in de afgelopen 10 jaar verrijkt met nieuw verworven werken uit de internationale kunstscene. Een representatief overzicht van rond 200 werken, die sinds de 1960-er jaren zijn ontstaan, wordt in de expositie “Wohin das Auge reicht” aan de bezoekers voorgesteld. Het zwaartepunt van de verworven werken concentreert zich op de schilderkunst en sculpturen.

Overzicht nieuwe kunst voor de kunstverzameling Würth (1) - 2
Red Figure, 2014, Tony Cragg, beschilderd hout, 230 x 197 x 97 cm, Collectie Würth.

De in het algemeen in groot formaat gerealiseerde werken van Karel Appel, Daniel Buren, Anthony Caro, Tony Cragg, Felix Droese, Antony Gormley, Günther Förg, Peter Halley, Johannes Itten, Alex Katz, Martin Kippenberger, Per Kirkeby, Imi Knoebel, Robert Longo, Maria Lassnig, Robert Longo, Brian O’Doherty, Albert Oehlen, Sigmar Polke, Arnulf Rainer, Gerhard Richter, Antonio Saura, Sean Scully, Monika Sosnowska, Antoni Tàpies en anderen spiegelen in talrijke aspecten de veelzijdigheid en openheid van kunstzinnige posities in de kunst van de 60-er jaren van de vorige eeuw. (Wordt vervolgd).

Kunsthalle Würth, Lange Straβe 35, D-74523 Schwäbisch Hall, www.kunst.wuerth.com.


Gerelateerde artikelen