Overzicht nieuwe kunst voor de kunstverzameling Würth (3)

15 november 2018

Daarmee geeft hij ruim invulling aan zijn principe zijn kunstverzameling bereikbaar te laten zijn voor liefhebbers van kunst. In diverse openbare ruimten van steden met een vestiging van het bedrijf Würth staan meerdere sculpturen opgesteld. Door de enorme omvang van bijna 18.000 werken is het mogelijk geworden om thematische exposities samen te stellen. Al vroeg besloot verzamelaar en zakenman Würth de exposities gratis te laten bezoeken.

Overzicht nieuwe kunst voor de kunstverzameling Würth (3)

Wohin das Auge reicht

Door zijn aankoopbeleid ondersteunt hij de ontwikkeling van vele jonge kunstenaars. Inmiddels heeft de organisatie een schat aan catalogi laten ontwerpen en gerealiseerd. Op de vestigingen zijn meerdere catalogi beschikbaar voor aantrekkelijke prijzen. In Nederland is de Kunstlocatie Würth gevestigd in het bedrijfspand van Würth Nederland B.V. in ’s-Hertogenbosch.

De omvangrijke en rijk geïllustreerde catalogus van de expositie bevat een reeks artikelen waarin telkens het werk van één of meerdere kunstenaars uitgebreid en thematisch wordt besproken. Het zijn stuk voor stuk spannende en fantasierijke verhalen waarin vele aspecten van meningen, keuzen, conflicten en transformaties aan de orde komen.

Overzicht nieuwe kunst voor de kunstverzameling Würth (3) - 2
The Eye of History, Mare Quinn, 2011, olieverf op doek, diameter 200 cm, Collectie Würth.

Bij de catalogus behoort een supplement, waarin de auteur een interessante analyse geeft over de inhoudelijke aspecten, de vitaliteit en dynamiek in de ook internationaal zeer gewaardeerde Collectie Würth en het verzamelen van moderne en hedendaagse kunst.

ISBN 978-3-89929-359-3, “Wohin das Auge reicht”, C. Sylvia Weber, Swiridoff Verlag, 2018, 224 pagina’s.

Kunsthalle Würth, Lange Straβe 35, D-74523 Schwäbisch Hall, www.kunst.wuerth.com.


Gerelateerde artikelen