Overzicht van het werk van vijftig beroemde fotografen

4 september 2013

Fotografen zijn goochelaars met de tijd en tijdelijke gebeurtenissen. De camera’s zijn hun magische instrumenten, waarmee zij de gebeurtenissen of taferelen kunnen bevriezen door alles wat op dat moment plaatsvindt vast te leggen op de gevoelige plaat of tegenwoordig in de digitale vorm. Het enige dat nog enig roet in het eten kan gooien is een te langzame sluitertijd of de haperende sluiter.

Overzicht van het werk van vijftig beroemde fotografen

50 Photographers you should know

De fotograaf bepaalt het moment van afdrukken of vastleggen. Elk fotobeeld van welk onderwerp dan ook is uniek en geeft na verwerking ervan een momentopname van de vorige situatie. De meeste fotografen maken gebruik van vele hulpmiddelen bij het schieten van de fotobeelden en laten in het algemeen hun mooiste foto’s zien aan de opdrachtgevers of aan het publiek. Het nieuwe fotoboek “50 Photographers” geeft op bijzondere wijze het werk van de 50 meest bekende internationaal werkende fotografen weer. De samensteller en auteur van dit boek is geslaagd in zijn missie om een interessant fotoboek te realiseren, waarin de lezer ook informatie ziet over tijdgenoten en bij elke fotograaf een tijdbalk met gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis.
Van elke fotograaf zijn enkele foto’s in het boek opgenomen, is een uitgebreide biografie beschikbaar en wordt zijn werk in een compact artikel beschreven. Het is juist de combinatie van gegevens van de mede fotografen, die dit boek uniek en zo aantrekkelijk maakt. We vinden werk van onder andere Edward Weston, Man Ray, Edward Steichen, Robert Capa, Helmut Newton, William Klein en vele anderen.

ISBN 978-3-7913-4018-0, “50 Photographers you should know”, Peter Stepan, Prestel Verlag, 2008, 171 pagina’s.


Gerelateerde artikelen