Plezier met optische illusies door experimenteren

29 oktober 2012

Tijdens de Frankfurter Buchmesse 2012 presenteerde uitgever Dorling Kindersley een bijzonder educatief en vermakelijk spelletjes- en experimenteerboek onder de titel ‘Optical Illusions’ met een lenticulair 3D titelbeeld met een sterk visueel effect. Een echte bestseller voor liefhebbers van visuele illusies en voor gebruik in de klas. Een team van ontwerpers heeft ervoor gezorgd dat zelfs klassieke illusies weer een aantrekkelijke en verrassende uitstraling krijgen. De stevige uitvoering van de bladen zorgt ervoor dat het boek ook na veelvuldig gebruik ervan in vorm blijft.

Plezier met optische illusies door experimenteren

Optical Illusions

In de bladen zijn kartonnen onderdelen gemonteerd voor experimenten en leereffecten. Alle afbeeldingen en foto’s zijn voorzien van een toelichting en een vraag. Alle 55 afbeeldingen zijn gegroepeerd naar vorm en type van het visuele fenomeen. Voor de echte speurneuzen bevat het boek een decoder om achter het geheim te komen van enkele specifieke magische illusies. Het bekende vogeltje in het kooitje is op een geweldige manier vormgegeven en is behandeld in het gedeelte van bewegende plaatjes en figuren. Hoe wij elkaar kunnen bedriegen met kleuren is tevens op een in eerste instantie niet te geloven wijze verrassend door een experiment verklaard.

Er is ook aandacht voor onmogelijke figuren. Verborgen plaatjes zorgen voor veel pret en spanning om als eerste de puzzel op te lossen. De ouderwetse tijden van vroeger komen weer even terug bij deze oude vorm van optisch vermaak. Het unieke ontwerp van een zelf verder uit te bouwen driedimensionaal kunstwerk met een begoochel-de en magische kijkbeleving maakt deze uitgave met optische illusies fascinerend.

Plezier met optische illusies door experimenteren - 2 Plezier met optische illusies door experimenteren - 3

ISBN 978-1-4053-9141-2, “Optical Illusions”, Jemma Westing, Dorling Kindersley, 2012, 31 pagina’s met experimenten en 3D objecten



Gerelateerde artikelen