Postzegels geven onderzoek en wetenschap bekendheid

4 december 2013

Door verzamelen van postzegels krijgen de verzamelaars historische en actuele informatie over feiten, gebeurtenissen en ontwikkelingen uit onderzoek en wetenschap.

Postzegels geven onderzoek en wetenschap bekendheid

Nobelprijs voor Natuurkunde

Meerdere verzamelaars beperken de opbouw van hun zegelverzamelingen door het kiezen voor thematische onderwerpen. Daarmee wordt extra kennis over het betreffende onderwerp opgebouwd en wordt de verzamelaar gestimuleerd meer over het onderwerp te weten te komen en daardoor de waarde van de thematische zegelcollectie voor eigen gebruik en voor anderen te verhogen. In dit kader is het thematisch verzamelen van postzegels met afbeeldingen van Nobelprijswinnaars een aangename en leerzame bezigheid.

Postzegels geven onderzoek en wetenschap bekendheid - 2 Postzegels geven onderzoek en wetenschap bekendheid - 3 Postzegels geven onderzoek en wetenschap bekendheid - 4

Recent verschenen nieuwe postzegels met afbeeldingen van Marie Curie vanwege de herinneringen aan de aan haar toegekende Nobelprijs voor de Scheikunde in 1911. Het was haar tweede Nobelprijs. In 1903 ontving zij namelijk tezamen met haar man Pierre Curie en Henri Becquerel de Nobelprijs voor de Natuurkunde uit handen van de koning van Zweden. De twee geweldige en bescheiden wetenschappers waren ineens wereldnieuws en profiteerden van de bijzondere onderscheidingen en wereldwijde aandacht en staken het bijbehorende prijzengeld in een nieuw te bouwen en in te richten onderzoeksruimte. Helaas heeft Pierre Curie slechts enkele jaren daarvan mogen profiteren. In het jaar 2011 zullen meerdere postzegels uitgegeven worden in het kader van het Internationale Jaar van de Chemie.


Gerelateerde artikelen