Resultaten kunstonderzoek in nieuwe unieke publicatie

31 juli 2016

Het wetenschappelijke team van het Getty Research Institute in Los Angeles kan nu beschikken over een unieke mogelijkheid voor het publiceren van de resultaten uit het wetenschappelijke onderzoek in kunst en cultuur. Onlangs verscheen namelijk de eerste uitgave van de publicatie Getty Research Journal.

Resultaten kunstonderzoek in nieuwe unieke publicatie

Getty Research Journal

In dit eerste nummer gaan onderzoekers, medewerkers en andere deskundigen verbonden aan één of meerdere divisies van het Getty Research Institute op gedetailleerde wijze in op de onderzochte onderwerpen of geven een stand van zaken in recent kunstonderzoek. Het nieuwe tijdschrift presenteert telkens een actuele selectie uit nieuw onderzoek, de resultaten uit afgesloten onderzoek en berichten over nieuwe aanvragen vanuit medewerkers van het instituut.

Voor de kunstliefhebbers en -deskundigen is deze fascinerende referentiebron een unieke mogelijkheid om op een compacte wijze op de hoogte te komen van interessante feiten en weetjes uit de kunstgeschiedenis. In de publicatie worden ook de verworven kunstschatten besproken en geanalyseerd.

Zo zijn in een fascinerend artikel over het verworven schilderij “A Philosopher” van de Spaanse schilder Jusepe de Ribera alle details van de twee pagina’s van het open geslagen wiskundeboek tot in de kleinste wetenswaardigheden uitgewerkt. Andere teksten gaan over schilderen van de natuur rond 1800. Een zeer mooie aanvulling op de reeds verkrijgbare kunstdocumenten.

ISBN 978-0-89236-970-6, “Getty Research Journal”, Thomas W. Gaehtgens en Katja Zelljadt, Getty Publications, 2009, 217 pagina’s.


Gerelateerde artikelen