Salvador Dalí als genie, graficus en illustrator

1 mei 2017

In de mooie ambiance van de burgerzaal in het Bürgerhaus in Rees (D) vond in 2007 de tentoonstelling “Der unbekannte Dalí” plaats. Bezoekers maakten kennis met een groot deel van een bijna onbekend oeuvre van deze meester van surrealistische kunst en het spel met onze wijze van zien en waarnemen. De expositie omvatte originele en reproducties van kunstwerken en illustraties als litho, houtsnede, tekening of in een gemengde techniek uitgevoerd.

Salvador Dalí als genie,  graficus en illustrator

Der unbekannte Dalí

Daarmee lieten de organisatoren het werk van één van de grootste illustratoren in de geschiedenis van de kunst zien. De honderden werken toonden beeldverhalen van wereldberoemde vertellingen en literatuur. De opstellingen gaven ruime mogelijkheden om zeer lang te genieten van de wonderlijke werken.

Salvador Dalí als genie,  graficus en illustrator - 2 Salvador Dalí als genie,  graficus en illustrator - 3 Salvador Dalí als genie,  graficus en illustrator - 4

Bij de expositie is een fraaie catalogus beschikbaar met kleurrijke illustraties en interessante weetjes en artikelen over één van de fascinerendste kunstenaars van het surrealisme en zijn meesterlijke beelden over het leven, de sex, de strijd, de hemel, de hel en het geloof. Over zijn grafische technieken en zijn wonderlijke raadsels in zijn kunstwerken is uitgebreid geschreven en is ruim geïllustreerd. Ook is er in de publicatie ruim aandacht voor zijn prachtige sculpturen.

Catalogus “Der unbekannte Dalí”, Gerhard Habarta, ExtraMax, 2003, 112 pagina’s.


Gerelateerde artikelen