Speciale aandacht voor licht in werk van Werner Sobek

23 februari 2014

Als architect en ingenieur heeft Werner Sobek telkens een harmonie gevonden in zijn constructies en gebouwontwerpen. De harmonie tussen vorm en functie, licht en constructie, materiaal en schoonheid en tussen innovatief ontwerpen en aandacht voor ecologische aspecten staat centraal in zijn toonaangevende bouwconstructies.

Speciale aandacht voor licht in werk van Werner Sobek

Werner Sobek: Light Works

Als zelfstandig architect werkt hij samen met architecten als Helmut Jahn, Norman Foster en Christoph Ingenhoven en andere leidende architecten. Werner Sobek heeft al op jonge leeftijd naam gemaakt met de meest gedurfde draagconstructies waarin verschillende materialen toegepast zijn. Zijn draagconstructies zijn uitdagend en dominant in de gehele context van glas, licht, ruimte, transparantie en perspectief.

Deze eenheid is kenmerkend voor Sobek. De harmonie tussen natuurelementen en uitdaging van de wetten van mechanica is het hoofdbestanddeel van zijn bouwwerk. In het tweetalige foto- en referentieboek “Werner Sobek. Light Works” brengen de auteurs een schat aan bouwconstructies van Werner Sobek en collega architecten op een fraaie wijze voor het voetlicht. De lezers maken kennis met bruggen, hallen voor luchthavens, kantoorgebouwen en multifunctionele gebouwen. Bij de foto’s van de bouwwerken staan ook uitgebreide toelichtingen over het gebruikte materiaal en de specifieke toegepaste constructies. Opvallend van Sobek is het ontwerp voor een zogenoemde vliegveld relaxstoel met gebruik van weinig materiaal en een rust-gevende vormgeving. Een referentieboek met gerealiseerde internationale projecten voor architecten, ontwerpers en inrichters.

ISBN 978-3-89986-087-0, “Werner Sobek: Light Works”, Frank Heinlein en Maren Sostmann, Uitgeverij avedition, 2008, 156 pagina’s.


Gerelateerde artikelen