Speciale sensoren meten de thermische energiestraling

21 december 2014

Door het registreren van warmtebeelden van gebouwen, voorwerpen, apparaten of van andere warmtebronnen komt men al snel iets te weten over de kwaliteit van de gemeten objecten of voorwerpen. Met de warmtebeeldcamera’s van FLIR Systems is het mogelijk deze metingen uit te voeren. Het bedrijf is met haar producten gespecialiseerd in warmtebeeldtechnologie. Warmtebeeldtechnologie omvat het toepassen van camera’s met speciale sensoren die de thermische energie die voorwerpen uitstralen kunnen meten.

Speciale sensoren meten de thermische energiestraling

FLIR Systems

De energie in de vorm van infraroodenergie, is licht met een langere golflengte dan het menselijk oog kan detecteren. Het is deel van het elektromagnetische spectrum dat wij als warmte registreren. Met infraroodlicht kunnen we zichtbaar maken wat we niet kunnen waarnemen met onze ogen. De speciale warmtebeeldcamera’s produceren beelden van onzichtbaar infraroodlicht. Op basis van temperatuurverschillen tussen voorwerpen ontstaat een helder warmtebeeld.

Speciale sensoren meten de thermische energiestraling - 2 Speciale sensoren meten de thermische energiestraling - 3

Dit kan uitstekend worden gebruikt voor preventief onderhoud en bij geautomatiseerde toepassingen. Warmtebeeldcamera’s registreren beelden in volledige duisternis, bij dichte mist, op grote afstand en door rook. De camera’s zijn ook in gebruik bij brandbestrijding, voor beveiliging en toezicht, in de maritieme en automotivesector en andere toepassingen. Tijdens vakbeurzen presenteert het bedrijf een WiFi compabiliteit voor het draadloos verbinden van een warmtebeeldcamera met een iPad of iPhone voor draadloos verzenden.

Flir Systems liet een DVD vervaardigen met informatie over het bedrijf en haar producten. Tevens bevat het schijfje een verhaal over Sir William Herschel en zijn ontdekking van het infrarood gedeelte in het brede elektromagnetische spectrum. Lezers van Optische Fenomenen kunnen op verzoek een exemplaar van deze DVD ontvangen bij een bestelling uit het rijke aanbod aan tijdschriften, boeken en postzegels. Voor meer informatie www.flir.com.


Gerelateerde artikelen